28-09-08

Voetbal: tweede klasse: zesde speeldag

De nog altijd ongeslagen leider Tienen ontvangt Lierse dat twee jaar geleden degradeerde uit eerste klasse. Lierse staat 14e met vijf punten, dat is evenveel als OH Leuven dat dit weekend vrij is, Virton en KVSK United dat gisterenavond verloor van Deinze, de laatste in het klassement, dat daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde en nu ook vijf punten heeft. Een overwinning van Tienen zou dus een goede zaak zijn voor de streekgenoot uit Leuven. Tienen haalde een 13 op 15 en heeft topschutter Sebastien Dufoor, goed voor al zeven doelpunten, in zijn rangen.

FC Luik, de kampioen uit derde B, speelt thuis tegen Virton. FC Luik staat voorlopig zesde na de overwinning van Waasland gisterenavond tegen Eupen. Een overwinning is nodig om op de derde plaats te komen maar ook om Virton geen afstand te laten nemen op OHLeuven.

Namen, dat twee jaar geleden via de eindronde in tweede klasse kwam, ontvangt Beveren dat twee jaar geleden degradeerde uit eerste klasse. Namen staat negende met acht punten, dat is evenveel als Ronse en Antwerp, dat gisteren met 5-1 won van Brussels.

En tenslotte is er nog Hamme - O.Charleroi. Na de eerste seizoenszege van Deinze gisterenavond staat Hamme voorlopig laatste met drie punten, dat is er één minder dan tegenstander O. Charleroi, de kampioen van derde B twee jaar geleden. Voor Hamme, dat dit seizoen nog niet kon winnen, is een zege onontbeerlijk om van de laatste plaats weg te geraken.

10:46 Gepost door dutje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, kvk tienen, ohleuven, tweede klasse |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.