27-09-08

Voetbal: tweede klasse: zesde speeldag

Vanavond om 20u is het Antwerp – Brussels. Brussels – dat vorig seizoen degradeerde uit eerste – staat tweede en kan bij een overwinning voorlopig mee aan de leiding komen met Tienen. Antwerp staat pas 12e. Bij Brussels is de Ivoriaan Moussa Sanogo met vier doelpunten de topschutter.

Doornik, dat twee jaar geleden kampioen was in derde klasse A en nu derde staat op één punt van Brussels, speelt thuis tegen Ronse, vorig jaar de kampioen in derde A, dat achtste staat met acht punten. Doornik is met 11 punten op 15 één van de betere ploegen van het moment.

Oostende, zesde met één puntje minder dan Doornik en twee punten minder dan Brussels ontvangt Sint-Truiden dat evenveel punten heeft. De topschutters van Oostende zijn Marc-Eric Guei met vijf doelpunten en Benjamin Mokulu met vier doelpunten. De topschutter van STVV is Ibrahim Sidibe met vier doelpunten. De Truienaars haalden net zoals Doornik 11 op 15 in hun laatste vijf matchen.

Waasland, zevende in de stand, met één puntje minder dan Oostende en Sint-Truiden, kan over beide ploegen springen als het vanavond thuis wint tegen Eupen, 16e met vier punten. De topschutter van Waasland is Hervé Ndjana Onana met vijf doelpunten.

Deinze, 19e en laatste in het klassement, speelt thuis tegen KVSK United, 13e met vijf punten.

18:55 Gepost door dutje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, tweede klasse |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.