23-09-08

Veldrijden: de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen

Op 14 september won Niels Albert in Erpe-Mere de eerste veldrit van het seizoen voor Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout en Dieter Vanthourenhout.

Dat zou ook nog eens een leuke quizvraag zijn: zet de juiste voornaam bij de juiste familienaam: Klaas, Sven, Dieter <> Vantornout, Vanthourenhout en Vanthourenhout

 

Afgelopen zondag werd in Neerpelt de tweede Belgische C2 veldrit van het seizoen gereden. De overwinning ging naar Sven Nys voor Bart Wellens en de Tsjech Zdenek Stybar. Niels Albert kwam net na de start ten val maar reed toch de wedstrijd uit en werd achtste. Na de wedstrijd kloeg hij over pijn aan de ribben.

 

In de veldrit van Olomouc in Tsjechië kwam Sven Vanthourenhout diezelfde zondag zwaar ten val. Toen hij aan, hoge snelheid een talud afreed plooide zijn voorwiel. Hij liep hierbij dubbele handbreuk op en is vier weken out. Vorig jaar viel zijn seizoensbegin ook in het water door een buikoperatie.

 

Verder blijft het afwachten naar de 1e manche van de Superprestige in Ruddervoorde op zondag 12 oktober, de 1e Wereldbeker veldrit in Kalmthout op zondag 19 oktober en de 1e manche van de Gazet van Antwerpen Trofee in Oudenaarde op de Koppenberg op zaterdag 1 november.

De commentaren zijn gesloten.